7.9 C
Medemblik
20 januari 2021 14:21
Medemblik Actueel.

Medemblikker Stefan Stapel(34) rent voor KiKa

MEDEMBLIK – Stefan Stapel (34) uit Medemblik overwon 5 jaar geleden zelf de strijd tegen lymfeklierkanker (ziekte van Hodgkin). “Je wereld stort in op het moment dat je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en de behandelingen zijn zwaar,” vertelt Stefan wanneer hij terugblikt op deze moeilijke periode. “Ik heb ontzettend veel mazzel gehad en ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze rotziekte heb mogen overleven.”

Zijn nichtje Angie (5 jaar) vecht momenteel tegen Leukemie (ALL). Ondanks de zware behandelingen blijft ze vrolijk en ondernemend en, niet onbelangrijk, ze doet dit met de nodige dosis humor. Vlinder (7 jaar) is Angie haar zus. Voor haar is het ook best lastig allemaal, maar samen zijn ze wel een topteam: Team Angie & Vlinder! Aan dit team hebben zich inmiddels zo’n 25 runners verbonden, die op 26 mei a.s. de Kika Run in Almere gaan doen om sponsorgeld bij elkaar te halen voor Kika. Stefan is een van de enthousiaste deelnemers!

In 2013 kreeg ik zelf te maken met kanker, gelukkig heb ik dit mogen overleven! Nu ga ik rennen voor Angie en alle andere kinderen omdat zij hier nog steeds tegen strijden! Ik ben hard aan het trainen voor de 10 km. We rennen kinderkanker de wereld uit!

Stefan Stapel

In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75 procent.  Dit betekent echter dat één op de vier kinderen de ziekte niet overleeft!

Run for KiKa heeft een doel: 95% genezingskans voor kinderen met kanker. Om dit te bereiken is er nog veel kostbaar onderzoek nodig. Stefan wil hieraan zijn bijdrage leveren en is dan ook flink gaan trainen om, samen met vijfentwintig anderen, Team Angie & Vlinder te versterken tijdens de Run for Kika op 26 mei a.s. in Almere. Uw bijdrage is onmisbaar! Alle sponsors die €27,50 of meer sponsoren maken automatisch kans op alle leuke prijzen in de Run for KiKa Loterij! Wilt u Stefan sponsoren? Ga dan naar de link: https://www.runforkika.nl/stefan-stapel-team-angie-en-vlinder

[signoff]

Reageren via facebook