16.9 C
Medemblik
21 oktober 2020 21:45
Medemblik Actueel.

Geen snelheidsbeperkende maatregelen parallelweg Markerwaardweg.

MEDEMBLIK – Dit laat de wegbeheerder, het Hoogheemraadschap, weten.  Als reden geeft zij aan dat zij de panden en de agrarische percelen bereikbaar willen houden en de omliggende wegen niet meer wil belasten. 

Ook het verbieden van autoverkeer op de parallelweg is voor het Hoogheemraadschap geen optie en de optie voor éénrichtingsverkeer zorgt juist voor meer verkeer en dus meer overlast op de omliggende wegen. Het Hoogheemraadschap zegt dat juist op éénrichtingsverkeer nog sneller wordt gereden en dus de veiligheid van de andere weggebruikers in het geding gaat komen.

Lees ook: Jakkeraars parallelweg Markerwaardweg zorgen voor levensgevaarlijke situaties

Siem Zeilemaker(PWF) vindt de reactie van het Hoogheemraadschap maar vreemd, zeker omdat er juist geen percelen vanaf de parallelweg bereikbaar zijn, er is tussen Zwaagdijk-Oost en Wervershoof 1 afslag de rest is rechte weg.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook