NET NIET. het scheelde een paar centimeter….

MEDEMBLIK  – Diep teleurgesteld, hij heeft zo fantastisch gereden dit weekend maar om dan op de allerlaatste afstand als je zelf een fantastische tijd neerzet toch nog van het podium wordt afgeduwd dan zijn de druiven heel zuur.  Het mocht dus niet zo zijn voor Pim Schipper.

Op de eerste 500 meter liet Pim voor zijn doen al een goede 500 meter zien in 35.15, en op de 1000 meter die daarna volgde pakte Pim een nog mooiere vierde stek in 1:09.33.

Persoonlijk record

Vandaag was het dan echt knallen geblazen voor Pim Schipper, op de 500 meter dook hij voor het eerst in zijn schaatscarriëre onder de 35 seconden met 34.96 waarmee hij de vierde stek wist te veroveren. Maar toen kwam de laatste afstand, de 2e 1000 meter en veel meer zijn afstand.

Direct na de start tegen de toen nog regerend kampioen Dai Dai Ntab wist Pim de sprinter pur sang prima te volgen om in de volle rondes daarna de 500 meter sprinter met ruim verschil te verslaan. Met bijna een seconde verschil kwam Pim in 1:08,88 over de finish, toen de snelste tijd van dat moment en goed voor een podium plaats.  Maar helaas het mocht niet zo zijn.

In de allerlaatste start moest de nieuwe kampioen Hein Otterspeer tegen Lennart Velema rijden en ondanks dat Velema 1 honderste van een seconde langzamer was dan Pim Schipper wist hij wel de derde plek voor zich op te eisen om zo een teleurgestelde Pim Schipper op het middenterrein van Thialf te laten zitten.

[signoff]

Reageren via facebook