16.9 C
Medemblik
9 juli 2020 16:57
Medemblik Actueel.

Een schets van het nieuwe Bakkerijmusuem in Medemblik

Janny van der Heijden presenteert veiling Bakkerijmuseum Medemblik

MEDEMBLIK – Het wordt een mooi jaar voor het Bakkerijmuseum in Medemblik. Een tijd geleden heeft het museum het pand van de buren gekocht. Hier komt een ‘konditorei’: dat is een authentieke koffieruimte waar al het lekkere van de ambachtelijke bakker te proeven is. Om dit te kunnen betalen, staan er verschillende activiteiten gepland.

De konditorei moet een mooie mix worden van historie en actualiteit.”Het is in West-Friesland nog lang traditie gebleven om een koek te versieren en zo elkaar verkering te vragen”, aldus het Bakkerijmuseum. Op 13 en 14 februari houdt het museum een middag om de koeken te versieren en misschien ook wel iemand te versieren.

Bakkerskarren
Op 23 februari wordt een ‘unieke’ optocht van bakkerskarren gehouden om de kunstwerken voor de Goodwillveiling van het Bakkerijmuseum naar kasteel Radboud te brengen. De schilderijen zullen tijdens de veiling op 2 maart in Kasteel Radboud geveild worden. Janny van der Heijden, jurylid in Heel Holland Bakt, gaat de veiling presenteren.

“Bakkerskarren dekt de lading eigenlijk niet goed, want er zijn ook handkarren, arrensleeën, krielmanden en bakfietsen bij”, laat het museum weten. “Totaal bijna twintig verschillende transportmiddelen, waarmee het meteen een unieke optocht wordt, want nergens anders ter wereld zijn zo veel verschillende transportmiddelen voor de bakker te zien.”

“Om in bakkerstermen te blijven ‘we zitten gebakken de komende weken'”, zegt het Medemblikker museum tegen NH NIeuws.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?