Medemblik Actueel.

Foto: Tom Henriët
Wielrennen

DresCross Nibbixwoud 2019 wederom groot succes

NIBBIXWOUD – Op zondag 13 januari vond de 2e editie van de DresCross plaats, wederom een groot succes met veel deelnemers, een uitdagend parcours, en enthousiast publiek. Het parcours was weer zeer zorgvuldig uitgezet, en de regen voor de koers in combinatie met een harde wind, maakte het voor de dappere deelnemers extra zwaar. Enkele kunstmatige obstakels zoals planken, een vrachtwagen, een zandbak, maar ook de Col du Dres zorgde voor veel afwisseling, en een zeer zware koers.

Voor het eerst waren er twee jeugdklassen toegevoegd, en voor de kinderen was er zelfs een MTB clinic om kennis te maken met deze mooie sport. Bij de volwassenen werd er gestreden in drie klassen, en ieder voerde zijn eigen strijd tegen elkaar, tegen het loodzware parcours en tegen de elementen.

Tekst loopt door onder de foto’s

In de topklasse reed het jonge toptalent Perry Wit vlak na de start al weg, de vogel was gevlogen, en hij won met een zeer grote voorsprong. Achter hem was het een zware strijd voor de andere podiumplekken maar uiteindelijk waren deze voor de ervaren mannen Tino Haakman en Rorik Schouten. Bij de dames bleven Tessa Neefjes en Jannitta van den Brink-Spigt lang bij elkaar, maar toen de finale naderde moest van den Brink-Spigt de rol lossen en was Neefjes de sterkste, daarachter reed Marleen Stroomer naar een mooie derde plaats. In de funklasse nam Derek Plooijer revanche op zichzelf na materiaalpech van vorig jaar, hij wilde hier heel graag winnen en maakte dit meer dan waar. In de strijd voor de rest van het podium bleef het lang spannend, maar Glenn Hatzmann en Stefan de Vries gingen er met de ruikers vandoor. De strijd om het MTB kampioenschap van Nibbixwoud ging naar Pieter Pronk.

Met de hulp van vele vrijwilligers en goede sponsors was het een daverend succes, en heeft Stichting Wielersport Nibbixwoud een evenement neergezet dat nog vele jaren mee kan. De volledige uitslag en foto’s zijn te vinden op www.drescross.nl.

Luken Wonen & Slapen Topklasse:

 • Perry Wit
 • Tino Haakman
 • Rorik Schouten

Albert Heijn Nibbixwoud Damesklasse:

 • Tessa Neefjes
 • Jannitta van den Brink-Spigt
 • Marleen Stroomer

Tweewielercentrum Leo Smit Funklasse:

 • Derek Plooijer
 • Hatzmann
 • Stefan de Vries

Marskramer Nibbixwoud Jeugdklasse 11/12 jaar:

 • Linus Kwakman
 • Gijs van Langen
 • Tijm Meskers

Marskramer Nibbixwoud Jeugdklasse 13/14 jaar:

 • Stein Rinkel
 • Pim Fransen
 • Lukas Vries

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook