Dakar-rallyrijder Marcel Piek zwaargewond bij val

ZWAAGDIJK-OOST – Marcel Piek uit Zwaagdijk die meereed in de Dakar-Rally in Peru, is over de kop geslagen met zijn motor en bewusteloos geraakt. Aan NH Nieuws vertelt hij niet meer te weten wat er misging, maar flink wat lichamelijke schade te hebben opgelopen. De strijd moest hij staken.

“Ik ben uit de race! Dag 6 is na 160 km uit! Ik herinner me niet wat er gebeurd is. Ineens zaten er medicals naast me”, vertelt Piek via WhatsApp aan NH Nieuws. “Ik ben buiten westen geweest. Weet niet of ik gevallen ben of geraakt door een steen van een van de voorbij razende auto of trucks. Ik heb schade aan mijn gezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Lima.”

In het ziekenhuis werd door dokters geconstateerd dat de Dakar-rijder een gescheurde nekwervel heeft en dat er een stuk jukbeen naar binnen het hoofd is gedrukt. Piek: “Er zijn meerdere fracturen in mijn gezicht. De zaak is nu om zo snel mogelijk naar Nederland te komen om daar te opereren!”

Dromen van de Dakar-Rally
Marcel droomde al jaren van de Dakar-Rally en zette vorig jaar alles op alles om zijn droom waar te maken. Alles stond in het teken van zijn deelname. Het was vooral een hele klus om de 100.000 euro bij elkaar te verzamelen die nodig was om aan de start te mogen staan.

Dat hij de race niet uit kan rijden is dan ook een flinke tegenvaller voor hem.

[signoff]

Reageren via facebook