Medemblik Actueel.

Medemblik

Medemblik gaat werkzaamheden BOA’s duidelijker maken

MEDEMBLIK – Veel inwoners van de gemeente Medemblik denken dat de BOA eigenlijk helemaal niets mag doen dan enkel een waarschuwend vingertje opsteken en een parkerboete uitschrijven. Dit blijkt niet helemaal een correct beeld te zijn.

De gemeente Medemblik laat weten op vragen van de VVD in Medemblik dat een BOA wel degelijk zeer hoge boetes kan en mag uitschrijven en dan niet alleen voor parkeren, maar ook mag een BOA iemand aanhouden waarna deze wordt overgedragen aan de politie voor verdere afhandeling.

Verder zijn de BOA’s in de kern Medemblik vaker op de fiets door Medemblik aan het fietsen en zijn de BOA’s in de gemeente Medemblik uitgerust met Ipads om de administratie ter plekke te kunnen doen en niet eerst naar het gemeentehuis moeten rijden om daar de administratieve handelingen te doen.

BOA’s met politiebevoegheden

Boa’s moeten tijdens hun werk effectief kunnen optreden tegen geweld en agressie. Sommige boa’s hebben daarom politiebevoegdheden zoals fouilleren en geweldsmiddelen zoals handboeien, een wapenstok, pepperspray of een vuurwapen. In de Beleidsregels boa staat een volledig overzicht van de politiebevoegdheden en geweldsmiddelen die boa’s kunnen hebben. Verder moet een boa met politiebevoegdheden en geweldsmiddelen, ook voldoen aan de eisen van de Regeling toetsing geweldbeheersing boa.

WhatApp-groepen

Door de komst van de WhatsApp-groepen in de gemeente Medemblik is in de wijken waar deze actief zijn de misdaad zichtbaar afgenomen. Maar ook de gemeente werkt actief mee door zodra er een melding via de politie binnenkomt deze melding direct in de betreffende WhatsApp-groep wordt doorgezet. Binnen de gemeente Medemblik zijn ± 100 WhatsApp-groepen actief.

Reageren via facebook