Medemblik Actueel.

Gezondheid

Westfriesgasthuis heet vanaf nu Dijklander Ziekenhuis

HOORN – Het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis zijn ruim een jaar geleden gefuseerd en goed op weg met het samenvoegen van zorg, kennis en kunde. Om die eenwording kracht bij te zetten, gaan de ziekenhuizen in 2019 als één organisatie verder onder een nieuwe naam: Dijklander Ziekenhuis. Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: ‘Deze naam typeert het nuchtere en stevige karakter van deze Noord-Hollandse regio. Een regio waar de dijk een beschermende functie heeft. Het is ook een herkenbare naam die past bij de aard van mensen in Waterland en West-Friesland en de rol van het ziekenhuis.’

Bij de naam hoort een nieuwe uitstraling met een logo. Het logo is geïnspireerd op het Noord-Hollandse landschap: verre horizonnen, polders in frisse kleuren, strakke geometrische lijnen, veel water en het typische Hollandse licht met zonnestralen die onder de wolken door schijnen. Lijnen die tegelijkertijd staan voor de vernieuwende en toekomstgerichte aard van het ziekenhuis. De naam en uitstraling zijn tot stand gekomen op basis van input van patiëntvertegenwoordigers, dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers die met elkaar hebben nagedacht over waar het ziekenhuis voor staat.

Niets zomaar weg

De naamswijziging en huisstijlaanpassing worden vanaf januari 2019 in fases ingevoerd. De oude naam kunnen patiënten nog even blijven tegenkomen. ‘Dit doen we om zo min mogelijk extra geld uit te geven, we gaan niets weggooien dat nog goed is,’ licht Timmermans toe. ‘We hopen dat de nieuwe naam vertrouwd voelt en snel ingeburgerd raakt’. Meer informatie over de nieuwe naam staat op dijklander.nl/nieuwenaam. De nieuwe website dijklander.nl is vandaag officieel in de lucht in de lucht en medewerkers krijgen in het voorjaar uniformen in de nieuwe stijl.

Zorg in regio houden

Het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis zijn in 2017 gefuseerd met het doel patiënten te verzekeren van medisch specialistische zorg in de regio. Patiënten kunnen nog steeds op alle locaties terecht voor een consult bij hun specialist. Voor sommige vervolgbehandelingen zullen patiënten iets langer moeten reizen: vanuit West-Friesland naar Purmerend en vanuit Waterland naar Hoorn. In Purmerend gaat het accent liggen op minder complexe zorg en behandelingen die planbaar zijn. In Hoorn ligt de nadruk op de complexe zorg. Zo is afgelopen najaar de acute verloskunde verhuisd van Purmerend naar Hoorn.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook