14.1 C
Medemblik
26 mei 2020 01:37
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – veel bewolking en kans op spatje neerslag

MEDEMBLIK – Over het weer voor vandaag kunnen wij vrij kort zijn, grijs en maar weinig ruimte voor de zon. De bewolking overheerst vandaag en er is een kleine kans dat er een enkel spatje regen uit kan gaan vallen maar veel zal dit niet zijn. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 7 bij een zwakke tot vrij matige wind uit het noordwesten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 5 graden.

Het weekend kent twee gezichten, zaterdag is een kopie van vandaag, de bewolking overheerst alleen is er iets meer wind dan vandaag. De temperatuur ligt met 9 graden ook hoger dan vandaag en de kans op neerslag ligt rond de 13%. In de nacht naar zondag klaart het deels op en zakt de temperatuur naar 6 graden.

Zondag is er meer ruimte voor de zon en met 8 graden verloopt de eerste week van januari vrij warm, normaal is overdag een graad of 4 en in de nachten rond of net onder het vriespunt. De wind draait wat meer naar het westen maar blijft matig van kracht.

Na zondag neemt de kans op regen toe, zeker wat maandag en dinsdag betreft, dan kunnen er enkele buien vallen. Overdag temperaturen rond de 9 graden op maandag en 8 graden op dinsdag. Daarna lijkt er een kentering te komen, de wind draait naar noord/noordoost en de temperaturen zullen overdag niet meer boven de 5 graden uit gaan komen.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook