8.9 C
Medemblik
20 maart 2019 23:03
Medemblik Actueel.

Politiek

HVC heeft jarenlang afvalheffing kunstmatig hoog gehouden

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit de conclussie van een groot onderzoek naar de tarieven van HVC dat is ingesteld door de gemeente Medemblik, Drechterland, Koggenland, Enkhuizen, Opmeer en Stede Broec. Deze zes gemeenten behoren tot de gemeenten met de hoogste afvaltarieven in Nederland.

De diverse gemeenteraden hebben daarom de rekenkamers opdracht gegeven om uit te zoeken waarom de tarieven zo hoog zijn in deze gemeenten. Uit het pas verschenen rapport van de RKC’s blijk dat vooral de huidige gemeenteraden te veel op afstand staan van het besturen van HVC en de inwoners van de zes gemeenten al helemaal geen invloed hebben op de tarieven. Maar ook dat het huidige beleid van HVC leidt tot hoge tarieven zonder inzicht in de onderliggende kosten van HVC.

De rekenkamers adviseren de gemeenteraden om er voor te zorgen dat zij meer greep krijgen op de aansturing van HVC en dat het beleid bij HVC continu kan worden aangepast op externe ontwikkelingen. De rekenkamers zeggen verder in het rapport dat het aangaan van een nieuw contract met HVC moet leiden tot een verlaging van de tarieven en dat de raden ook een totaal inzicht moet krijgen in de kosten van HVC.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X