Nieuwbouw dorpshuis en school Abbekerk zeker niet voor 2022 gerealiseerd

ABBEKERK – Waar de gemeente uitging van oplevingsdatum ergens in 2021 van het nieuwe dorpshuis in Abbekerk, is dit nu al bijgesteld naar zeker 2022 en mogelijk wordt het nog later.

De reden van de vertraging is de toevoeging van de school aan het nieuwbouwplan waardoor de wijziging van het bestemmingsplan zeker 1 tot 1.5 jaar gaat duren, als dit eenmaal achter de rug is dan volgen en er nog beroepsprocedures bij de Raad van State wat ook zeker een half jaar in beslag gaat nemen.

Lees ook: Abbekerk krijgt nieuw dorpshuis inclusief school, wethouder krijgt wind van voren

Doordat de school is toegevoegd aan de plannen is er een belangrijke overlegpartner voor de gemeente Medemblik bijgekomen, en dit zorgt ook voor zeker een half jaar uitloop omdat er een integraal plan moet komen, door de komst van de school zal ook de bouwtijd langer gaan duren.

De gemeente Medemblik is er wel van overtuigd dat veel trajecten parallel kunnen worden afgehandeld waardoor hopelijk de uitloop van de planning in de hand wordt gehouden.

[signoff]

Reageren via facebook