16.9 C
Medemblik
9 juli 2020 16:45
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Fotoreportage: Dickensmarkt 2018

MEDEMBLIK – In de middeleeuwen was de Bonifaciuskerk samen met Kasteel Radboud al een plek waar de inwoners Medemblik konden schuilen als het buiten weer eens bar en boos was. Zo ook afgelopen zaterdag waar velen zich op de Dickensmarkt verheugden maar van een koude kermis thuiskwamen toen de organisatie besloot de markt af te blazen vanwege het slechte weer.

De markkramenverhuurder is gebonden aan eisen van o.a. de verzekering en kon daarom geen markstalletjes plaatsen en dus ging het feest niet door. Of … of toch wel? De koppen werden bijelkaar gestoken want in de Bonifaciuskerk werd ook ‘Dickens’ gevierd en dus werd snel besloten om de Dickensmarkt te verplaatsen naar binnen, naar… juist de rots in de branding de ‘Bono’ kerk.

En dat hebben ze geweten, je kon nog net niet over de hoofden lopen maar dat het druk was dat is wel een feit.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?