13 C
Medemblik
23 mei 2020 07:28
Medemblik Actueel.

Europees geld voor gratis wifi in Medemblik

MEDEMBLIK – Medemblik krijgt geld van de Europese Unie om op publieke plekken in de gemeente gratis wifi te realiseren. Behalve Medemblik krijgen ook Hollands Kroon en Texel en dertig andere Nederlandse gemeenten 15.000 euro uit Brussel voor de aanleg van een draadloos netwerk.

In totaal heeft de Europese Unie 2.800 Europese gemeenten geselecteerd. De belangstelling voor de subsidie was echter nog veel groter: in totaal dienden 13.198 Europese gemeenten (waaronder 67 Nederlandse) een aanvraag in, meldt NH Nieuws.

De gemeente Medemblik laat weten dolbij te zijn met het geld om gratis wifi te kunnen gaan aanbieden.  Silvia Hana, woordvoerster van de gemeente Medemblik zegt in een reactie dat Medemblik er vanaf het moment dat het bekend werd dat Brussel geld wilde gaan vrijmaken voor gratis Wifi er zij boven op hebben gezeten en dit een mooi resultaat heeft gekregen.

EU-commissaris Mariya Gabriel (Digitale Economie en Samenleving) heeft tot 2020 120 miljoen euro te verdelen voor het zogenoemde WiFi4EU-project, waarmee gratis draadloos internet in bijvoorbeeld bibliotheken, musea en ziekenhuizen en in parken en pleinen wordt gerealiseerd. Het systeem moet wel minstens drie jaar in de lucht blijven.

De komende twee jaar volgen nog drie aanvraagronden, waarvan de eerste begin volgend jaar. In totaal maken ongeveer 8.000 gemeenten kans op subsidie.

Reageren via facebook