Foto: Jongerenwerk Hollands Kroon

Let op! De politie gaat vanaf maandag controleren op werkende fietsverlichting

WIERINGERWERF – Woensdag was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerend thema ‘Fix je Fiets’ dat Veilig Verkeer Nederland samen met de politie Hollands Kroon op scholen uitvoert en zo ook bij de scholieren van Whiringerlant in Wieringerwerf.

De fietsen van de schooljeugd werken gecontroleerd op werkende verlichting maar ook op de aanwezigheid van een werkende bel.  Bleek tijdens een controle dat er een mankement was aan je fiets dan kreeg je ter plekke om je fiets te ‘fixen’ en kreeg je geen bekeuring, maar dit gaat dus na het weekend veranderen.

De politie Hollands Kroon gaat dan extra scherp letten op fietsers die geen deugelijke fietsverlichting hebben en krijgen daarvoor dan ook een boete, die enkele tientallen euro’s zal zijn. Zonde geld dus.

Reageren via facebook