Het is ook nooit goed. Nu jaagt de politie weer teveel op boeven

Regionieuws – De politie richt zich te veel op het vangen van misdadigers en te weinig op het handhaven van de openbare orde. Burgemeesters zijn daarom genoodzaakt steeds vaker gebruik te maken van stadswachten, boa’s en particuliere beveiligers.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), die spreekt van een soort ”gemeentepolitie”.

De SMV vindt de huidige ontwikkelingen rondom de politie zorgwekkend en zegt dat de taken het ministerie van Veiligheid en Justitie boven de pet groeien. De SMV wil daarom dat het ministerie van Binnenlandse Zaken zich weer actief met de politie gaat bemoeien.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.