25 C
Medemblik
13 augustus 2020 23:18
Medemblik Actueel.

Foto: Gerben Gringhuis
Foto: Gerben Gringhuis

Zwaagdijk-Oost liep uit om Sinterklaas te ontvangen..

ZWAAGDIJK-OOST – Zwaagdijk Oost was de laatste kern waar de goedheiligman nog binnengehaald moest worden. Elk jaar organiseert jeugdbeweging De Donderstienen deze intocht. Met veel vrijwilligers uit het dorp wordt dit ondersteund.

Speciaal voor deze gelegenheid, was burgermeester Frank Steng van de partij om hem welkom te heten in Zwaagdijk Oost. Nadat de intocht was afgelopen, werd er nog een Feest gehouden met alle 26 Pieten. Nog nooit waren er zoveel Pieten aanwezig. De cadeaus die de kinderen kregen, vielen erg in de smaak.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Gerben Gringhuis
Foto: Gerben Gringhuis

In het begin van de avond werd nog de traditionele “Bliksemactie” gehouden. Alle Pieten gingen lang de deuren van Zaagdijk Oost om geld in te zamelen voor de activiteiten van de Donderstienen. Dat de jeugdbeweging gewaardeerd wordt, blijkt wel aan de hoge ontvangsten. Er werd in totaal ruim € 1.100 euro opgehaald.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?