Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock
Weerberichten

Weerbericht Medemblik – grijze start, later wat zonnige momenten

MEDEMBLIK – Het is vandaag in de ochtend overwegend bewolkt maar  in de loop van de ochtend zal de zon door de bewolking proberen heen te prikken, vanmiddag is er wat meer ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar rond de 6 graden bij een vrij matige wind uit het zuidoosten. In de nacht naar zaterdag trekt de bewolking weer dicht en kan er een enkel spatje regen gaan vallen waarbij de kans op gladheid aanwezig is omdat de temperatuur daalt naar vlak boven het vriespunt.

Zaterdag is er meer kans op een bui, de wind draait van zuidoost naar noordoost en voert bewolking met zich mee waaruit enkele buien gaan vallen. Overdag loopt de temperatuur op naar 4 graden in de nacht naar zondag daalt deze weer naar net boven het vriespunt.

Zondag is het zwaar bewolkt met maar sporadisch wat ruimte voor de zon, De middagtemperatuur loopt op naar 5 graden en de wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het noordoosten.

Na het weekend eerst nog een paar dagen van droog en wisselvallig weer waarbij zon en wolken elkaar afwisselen, overdag 5 graden op maandag en 3 graden op dinsdag bij een meest oostelijke tot zuidoostelijke wind die op maandag vrij krachtig, 5Bft. is en op dinsdag matig 3Bft. is.

Daarna neemt de onstabiliteit verder toe, de wind draait meer naar het zuiden en tegen het volgend weekend naar het zuidwesten waardoor er warmere lucht en vooral ook vochtige lucht onze kant op komt. De middagtemperaturen lopen dan op richting de 8 á 9 graden en ook de nachttemperaturen gaan omhoog richting de 6 graden.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation.

Reageren via facebook