Foto Twitter/Irene Schouten

Irene Schouten wint eerste ronde Trachitol Trophy

ANDIJK – Daags na de onthullende fotoreportage in FHM weet Irene Schouten zich weer in de kijker te schaatsen door de eerste ronde van de Trachitol Trophy te winnen.

Op het snelle ijs van de ijsbaan in Breda ging het direct vanaf de start volgas om de groepschaatsters uit te dunnen tot op 20 ronden voor het einde een groep van 11 rijdsters wist te ontsnappen uit het peleton, 2 ronden voor het einde wist het peloten na een lange jacht de 11 weer in te rekenen.  In de laatste 2 ronden van de wedstrijd probeerden nog 2 rijdsters uit het peleton te ontsnappen maar ook die werden snel ingerekend waarna het op een eindsprint uitliep die glansrijk werd gewonnen door Irene Schouten en daardoor als eerste het Trachitol Trophy schaatspak mag dragen.

De wedstrijd van donderdagavond ging over 60 ronden, de volgende 3 wedstrijden zullen steeds een paar ronden langer worden.  Op de slotdag rijden de dames 100 ronden. Er volgen nog wedstrijden in Utrecht, Hoorn en Groningen. De wedstrijd in Hoorn begint om 19.00 uur en een toegangskaartje kost € 7,50

Reageren via facebook