Menu – Boerenkoollasagne met drie kazen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 el olijfolie
- 1 prei (in halve ringen)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 g boerenkool (panklaar)
- 150 ml room
- 6 lasagnebladen (koelvers)
- 400 g ricotta
- 200 g blauwe kazen
- 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- ovenschaal ingevet
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en knoflook. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de room toe en gaar 5 minuten verder.
- Schep een laagje van het groentemengsel in de ovenschaal.
- Leg 3 lasagnebladen erop gevolgd door een derde deel van de ricotta, blauwe kaas en Parmezaanse kaas.
- Verdeel de helft van het overige groentemengsel erover, verdeel de helft van de overige kazen erover en dek weer af met 3 lasagnebladen.
- Verdeel de rest van het groentemengsel en de kaas erover. Bak de lasagne in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Reageer