MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – gevulde paprika met rijst en gehakt
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Eet bij dit gerecht een frisse groene salade en schep op de paprika een lepel zure room.
Ingredients
- 4 rode paprika’s
- 100 g rijst
- 3 el olijfolie
- 400 g half-om-half gehakt
- 1 groene of rode peper zonder zaadjes
- 150 g mais (afgespoeld, blikje)
- 2 el verse dille of peterselie (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml gezeefde tomaten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd het kapje van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en het zaad. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak het gehakt rul in de olijfolie. Breng het op smaak met zout.
- Roer het gesneden pepertje, de maïskorrels en dille of peterselie en de knoflook uit de knijper door het gehakt.
- Roer de gare rijst door het gehakt en vul de paprika’s met dit mengsel.
- Giet in elke paprika een scheut gezeefde tomaten.
- Leg de kapjes op de paprika. Zet de paprika’s rechtop in een vuurvaste schaal waar ze precies inpassen. In een te grote schaal vallen ze om.
- Bak de paprika’s ongeveer 40 minuten in de oven.
Serving size: 4 Calories: 609 kcal Fat: 41 gr Carbohydrates: 33 gr Protein: 27 gr
Notes
Tip: Laat als het even kan het kroontje met het steeltje aan de paprika zitten. Dit is niet alleen steviger maar ziet er ook extra leuk uit.
Reageer