Medemblik scoort minder goed op elektrische laadpunten

MEDEMBLIK – Uit onderzoek van de website Kentekencheck.nu blijkt dat Medemblik minder elektrische laadpunten heeft dan het gemiddelde in Noord – Holland. Hiermee scoort deze plaats minder goed op het gebied van duurzaamheid.

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds belangrijker, naast dat het milieu vriendelijker is, is het ook in vele gevallen stukken voordeliger. Het enige nadeel is dat er momenteel minder laadpunten dan benzine stations in Nederland zijn.

Momenteel heeft Medemblik exact 5 laadpunten voor elektrische auto’s. Het gemiddelde in de provincie Noord – Holland ligt op 44 punten, hiermee scoort het 89% lager dan het gemiddelde.

De gemeente wordt om een reactie gevraagd wat men doet om dit verder te bevorderen en wat de doelstellingen voor 2020 zijn. De complete kaart van elektrische laadpunten in de provincie kan gezien worden op: https://www.kentekencheck.nu/laadpunten-noord-holland/

Reageren via facebook