Medemblik Actueel.

Rechtbank

Hoger beroep moordzaak Freddy Sloterwijk..

REGIO – Het uitgestelde hoger beroep dat eerst afgelopen april zou plaatsvinden gaat dan nu echt van start. De zaak draait om de moord op Freddy Sloterwijk die door Jaap K. zou zijn gewurgd, Jaap K. kreeg hiervoor ondanks zijn hoge leeftijd en slechte gezondheid een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd.

Zijn twee medeverdachten, Agnes de V. de (ex)vrouw van Freddy Sloterwijk werd ook veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en Mario de K kreeg 8 maanden omdat hij Jaap K. zou hebben geholpen het lijk te dumpen.

Behalve dat het Openbaar Ministerie in beroep is gegaan tegen de strafmaat die Mario de K. heeft gekregen is 1 van de 2 andere veroordeelden, de ex-vrouw van Mario de K.,  Anges de V. ook in hoger beroep gegaan en opvallend genoeg is het Openbaar Ministerie ook tegen de strafmaat die de rechtbank tegen Agnes de V. heeft uitgesproken in beroep gegaan. Oook de hoofddader Jaap K. is in hoger beroep gegaan tegen zijn straf. Wanneer de inhoudelijke zitting gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk, het O.M. hoopt nog deze zomer.

Krant

De familie van Freddy Sloterwijk moest uit de krant vernemen dat Freddy vermist was. Ze namen contact op met Agnes V. die ze meld dat hij wel weer terug zou komen. Later vernemen ze via de media dat er een lichaam is gevonden: “Wat er dan met je gebeurt is onbeschrijfelijk”, vertelde zijn zus Christine in de rechtszaal tijdens de inhoudelijke zitting. “We missen onze broer, niet door ziekte maar door een gruwelijke misdaad. Het is onbegrijpelijk en niet te vergeven.”

Freddy Sloterwijk werd eind augustus 2015 met een zak over zijn hoofd dood gevonden in het Amstelmeerkanaal, in de buurt van de Afsluitdijk. Hij bleek geslagen en gewurgd. Twee dagen na de vondst hield de politie K. aan. Later volgden de arrestaties van De V. en Houtenaar De K., ook een ex van haar.

Het Hof van Amsterdam heeft 3 tot 5 dagen uitgetrokken voor het hoger beroep dat start op 5 december aanstaande.

Reageer op dit onderwerp