Draverij Medemblik niet in gevaar door belastingmaatregel kabinet

MEDEMBLIK – Hans Nipshagen, voorzitter van Harddraverijvereniging Prins Hendrik uit Medemblik zegt dit op berichten uit Den Haag dat er mogelijk een einde komt aan een eeuwenoude traditie, ‘de kortebaandraverij’.

Het kabinet is bezig met een nieuwe belastingwet waar door het bedrijf achter de weddenschappen bij de kortebaandraverijen,  ‘Runnerz’, ineens 29% kansspelbelasting moet gaan afdragen, de organisator zegt dat er door deze belastingmaatregel komt er aanzienlijk minder geld binnen en kan er dus minder geld richting de organisaties van de kortebaandraverijen.

Hans Nipshagen zegt tegen Medemblik Actueel dat op 27 november aanstaande er een vergadering is met alle kortebanen en dat dan pas echt duidelijk wordt hoe de vlag erbij hangt. Maar zelf ziet Nipshagen de toekomst nog zeer positief tegemoet,  ‘Onze draverij is zeker niet in gevaar,’ zegt Hans Nipshagen.

Reageren via facebook