16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:19
Medemblik Actueel.

Prins Hans 1 en zijn prinsessen. (Foto: aangeleverd)
Prins Hans 1 en zijn prinsessen. (Foto: aangeleverd)

Prins Hans I is de nieuwe prins carnaval van Krielenland . alaaf alaaf alaaf

NIBBIXWOUD – Op spectaculaire wijze werd afgelopen zaterdag de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Krielkokers bekend gemaakt. Grandcafé De Dres was goed gevuld met belangstellenden uit Nibbixwoud.

Bestuursleden Ronald Koopman en Frits Jonker werden bedankt voor de inzet de afgelopen jaren en werden benoemd tot Ere-kriel door middel van een proclamatie en Tes de Boer werd verwelkomt als bestuurslid. Prins De Zotte (Sjaak van Neijenhof) werd ook bedankt voor zijn inzet de afgelopen drie jaar. Hij was verhinderd, maar de proclamatie komt zijn kant op. Alle leden kregen ook een woord van dank, meldt nieuwspartner Rodi Media

In het grandcafé hingen op diverse plaatsen de logo’s van 33 Nibbiker ondernemers, met daaronder de naam van de eigenaar. Dit waren potentiële kandidaten om prins Carnaval te worden. Alle gasten spraken hun vermoedens uit door hun naam bij de logo’s te vermelden. Uiteindelijk gokten twee personen goed. Om 23:11 uur kwam prins Hans I (Hans Boukens) tevoorschijn. Hij stelde zijn beide dochters voor als prinsessen Victoria en Dominique.

Door middel van kruiswoordpuzzels werd het gevolg van de prins bekend gemaakt: Robert-Jan Martin, Bart Commandeur, Sven Wijte, Tim Hoekstra, Kyona van der Hust, Ramon Poland, Peter Hilhorst, Tessa en Emma Commandeur. Dansgroep Femme-Tastic lieten vervolgens de nieuwe ingestudeerde dans zien. Femme-Tastic bestaat uit Iris Hulst, Mandy Hoekstra, Merel Langereis, Noa Vlaming, Sacha Knol, Joslin Moeijes en Ruby van Straalen.

Het bleef nog lang onrustig in Nibbixwoud.

Reageren via facebook