Drijvende krachten achter de Citytours Medemblik nu werkloos toekijkend (Foto: Medemblik Actueel)

Citytours Medemblik gaat weer rijden

MEDEMBLIK – En dan ook eens heel goed nieuws, de Citytours Medemblik gaat weer rijden en wel vanaf 4 augustus aanstaande. De citytours wordt een treintje van twee wagens met een totale ruimte voor 28 personen.

Peter Botman zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Deze trein is volgens de huidige wetgeving en we kunnen met onze vrijwilligers rijden. Er is een week geleden een proefronde door Medemblik gereden en dat beviel goed. De trein is tot standgekomen door een samenwerking met de stichting Citytours gemeente Medemblik en bringo de leverancier .”

Strengere overheidsregels waren funnest voor vorige Citytours

De Overheid legde de de eigenaren van dit soort toeristentreintjes veel strengere regels op, zo streng dat velen moesten stoppen omdat de chauffeurs geen groot rijbewijs hebben. 

Op 5 juli 2013 ging de allereerste Citytours rijden door Medemblik toen toenmalige wethouder Jan Louw Zwagerman achter het stuur van de rode Citytours Medemblik plaatsnam en een rondje ging rijden met genodigden.

 

Reageren via facebook