5 C
Medemblik
27 november 2020 07:14
Medemblik Actueel.

Handballen in de Dars, skaten op de Sjoerd Huismanpiste tijdens de Special Olympics

WERVERSHOOF – Op 8 september 2019 wordt er een regionaal skate- en handbal evenement georganiseerd onder de vlag van Special Olympics.  CDA Medemblik heeft dit precies één jaar geleden bij motie verzocht aan het College van Gemeente Medemblik. Deze motie werd gesteund door vrijwel alle andere politieke partijen. Dankzij de inzet van de gemeente en de inspanningen en het enthousiasme van Team Sportservice West-Friesland is het gelukt om het evenement naar onze gemeente te halen.

Els van den Bosch (CDA) zegt tegen Medemblik Actueel:  “Ons uiteindelijke doel is om de Regionale Special Olympics in onze gemeente te laten plaatsvinden. Dit is nog niet zo eenvoudig. Om kansrijk te zijn, moeten we starten met een succesvol evenement onder de vlag van de Special Olympics.  Gelukkig krijgen we die kans nu.

Dit evenement levert een bijdrage aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking en kan een stimulerende werking hebben om meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.

Diverse sporters in de gemeente Medemblik presteren nationaal en internationaal op hoog niveau. Zo zijn de handbaldames van Westfriesland SEW al jarenlang een vast waarde in de landelijke eredivisie. Radboud schaats- en inlineskating heeft door de jaren heen diverse (inter)nationale schaatstoppers voortgebracht.  Els van den Bosch (CDA): “dit maakt het alleen maar mooier dat Special Olympics haar goedkeuring heeft gegeven voor juist een handbal- en skate evenement”.

Onze gemeente heeft toegankelijkheid hoog op de agenda staan. Ook willen we in onze gemeente sport bereikbaar houden voor alle inwoners en sport voor minder validen bereikbaar houden. Medemblik beschikt over mooie faciliteiten en zet zich structureel in voor het aangepast sporten.  Ook de inwoners kunnen mee genieten van het evenement want, van den Bosch citeert cabaretier Peter Heerschop, “Een beperking? Sporters met een beperking hebben tegelijkertijd een enorm talent om te genieten én om ánderen te laten genieten.

Reageren via facebook