Medemblik Actueel.

Voetbal

Invallers blijken goud waard te zijn voor Nieuweboer.

WERVERSHOOF – Door afzeggingen in verband met school, werk en blessures waren van het basisteam alleen keeper Jeffrey Groot, Thijs Schouten en Jorren Grooteman aanwezig. Het team werd aangevuld met Rens Grooteman, Raymon Koning en de herintreder Stefan Otsen.

Nieuweboer speelde vanuit de verdediging en koos ervoor niet vroeg druk te zetten. Doordat Zeemacht met 4 wissels, waarvan 2 eerder in Zeemacht 1 hadden gespeeld, dezelfde keus maakte, gebeurde in de 1e helft niet veel. Een grote kans voor Zeemacht en diverse kleine mogelijkheden voor Nieuweboer. Na de wissel kwam Zeemacht op voorsprong na een onderschepping op de middenlijn waarna de volgende aanval mooi werd afgerond.

2 minuten later kreeg Rens Grooteman op ca 10 meter voor doel iets teveel ruimte en bracht de ploegen op gelijke hoogte. In de volgende aanval werd Thijs Schouten onderuit gelopen. Een tijdstraf voor de speler van Zeemacht en een vrije trap schuin voor doel. Jorren Grooteman maakte een loopbeweging waarop de verdediging en keeper reageerden. Stefan Otsen schoot de vrije trap onberispelijk binnen.

Nieuweboer zakte onder leiding van de fanatiek coachende Raymon Koning weer in. Zeemacht kwam niet verder dan afstandsschoten die allen een prooi waren voor door de goed spelend Jeffrey Groot. Vlak voor de slotfase een onderschepping van Thijs Schouten die Rens Grooteman diep stuurde en Rens scoorde 1-3.

Een heerlijke aanval bracht Zeemacht terug tot 2-3, alvorens Rens Grooteman 4 minuten voor tijd de eindstand op 2-4 bepaalde.

2 minuten voor tijd wederom een tijdstraf voor Zeemacht, waarna Nieuweboer de wedstrijd met een lange rondo uittikte.

Reageer op dit onderwerp

X