Medemblik Actueel.

Stillevenschilder Martijn Weiffenbach aan het werk. (Foto: aangeleverd)
Stillevenschilder Martijn Weiffenbach aan het werk. (Foto: aangeleverd)
Exposities

Expositie in galerie Verstild & Versteld

WOGNUM – In galerie Verstild & Versteld houden keramiste Shirley en stillevenschilder Martijn Weiffenbach voor het éérst een gezamenlijke expositie. Belangstellenden zijn zondag 11 en 18 november welkom van 12.00 tot 17.00 uur in de galerie, Westeinderweg 61 in Wognum.

Kenmerkend voor het keramiek van Shirley Weiffenbach zijn de vrouwen die ontstaan uit een bol. De man vrouw beelden (anima animus) en engelen keren steeds terug in Shirley’s werk. Elk beeld heeft zijn eigen verhaal en spanning. 

De onderwerpen die Martijn kiest voor zijn stillevens zijn vaak eenvoudig en herkenbaar. De achter- en ondergrondkleuren zijn bescheiden ten opzichte van het onderwerp, maar wel in harmonie zodat het één geheel vormt en het onderwerp als het ware naar voren duwt. Zo kijkt men niet naar zijn schilderij, maar naar bijvoorbeeld een mooi kommetje dat bijna van het schilderij is af te plukken.

Kunstkring Wognum houdt tijdens de Nationale Kunstweek een expositie in in de protestantse kerk, Raadhuisstraat 15 in Wognum, van vroeg werk van Martijn Weiffenbach. De schilderijen zijn zaterdag 17 en zondag 18 november van 12.00 tot 17.00 uur te bewonderen.

Reageren via facebook