25.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 00:33
Medemblik Actueel.

opperdoes jo9-1
opperdoes jo9-1

Het is even wennen voor de bikkels van Opperdoes JO9-1 in de nieuwe klasse

OPPERDOES – Zaterdag mochten we aantreden in Nibbixwoud, tegen de plaatselijke voetbalclub daar. SEW was de tegenstander en de jongens hadden er zin in! We waren met een volle ploeg, dus er is een nieuwe teamfoto gemaakt.

Een verslag van Bruce Blanchard

VV Opperdoes kwam sterk voor de dag, een goed begin. De 1e 5 schoten op het doel kwamen van de roodgelen. Helaas wou de bal er niet in en zoals die aloude voetbalwet zegt.. Dan krijg je ‘m zelf tegen.. 1-0 voor SEW, nadat ze vrij mochten doorlopen.

De 2-0 voor SEW was een beetje hetzelfde beeld, de aanvallers kregen een vrije doortocht en toen was het 1 op 1 met Jarno. Ondanks dat Jarno zijn best deed, viel de bal toen toch in het doel. Tijd voor een kleine peptalk en de jongens namen het goed in zich op.

Uit een corner voor SEW werd de bal er in 1x ingeslingerd en via de binnenkant paal in het doel 3-0. Hierna kwam VV Opperdoes weer aan voetballen toe, de bal ging via meerdere schijven en belandde bij Koen W.
Onberispelijk zoals al bijna het hele seizoen, schoot hij de bal in het kruis, 3-1!

VV Opperdoes had de smaak te pakken en gingen er weer vol voor. SEW had echter een paar snelle spelers en die zorgden voor wat gevaar. Toen ging de bal via de voet van een SEW speler over de zijlijn en werd de ingooi aan SEW toegekend. Uit deze ingooi werd er gescoord, 4-1.

Tijd voor wat limonade en een kleine teambespreking. Het een en het ander werd uitgelegd en de jongens pikten dit goed op.

Ondanks dat VV Opperdoes in het begin van de 2e helft toch lichtelijk de bovenhand had gekregen,  resulteerde dit niet in schoten op het doel. Hierna was de bal weer bij SEW beland en dit zorgde voor een ander speelbeeld.

Een speelbeeld waar VV Opperdoes voornamelijk bij moest verdedigen. Ingmar zorgde er echter voor, door goed gepositioneerd te spelen, dat het nog even 4-1 bleef. Helaas schoot SEW gedurende de 2e helft nog 3x raak en eindigden we met een 7-1 stand. Jammer, want er zat wel meer in.

De jongens lieten bij vlagen goed voetbal zien en voetballend horen we ook wel echt thuis in deze klasse.
Alleen het schort een beetje aan de doelpunten en aan het verdedigen, puntje voor de training :). Het was een hele leuke wedstrijd om te zien, echt een genot.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?