Foto aangeleverd

‘Mooi Samen’ in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

ENKHUIZEN – In het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is vanaf vrijdag 16 november de tentoonstelling Mooi Samen te zien. Ontdek in deze tentoonstelling niet alleen een fascinerend beeld van het rijke verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee, maar ook de persoonlijke verhalen achter de portretten. De tentoonstelling Mooi Samen is het werk van twee fotografen en een journalist.

De fotografen – Koos Breukel en Sander Troelstra – reisden de afgelopen maanden samen rond de voormalige Zuiderzee om hun visie vast te leggen op het verenigingsleven in deze regio. Journalist Thijs Broer beschrijft de soms heel persoonlijke verhalen achter de (groeps)portretten.

Waarom worden mensen lid van een vereniging en zetten ze zich hiervoor soms jarenlang in? Hoe verhouden hun persoonlijke verhalen zich tot die van hun vereniging? En wat verbindt de leden van al die oude en nieuwe clubs langs de kusten van de vroegere Zuiderzee? Mooi Samen toont verder filmmateriaal van de verenigingen en het fotografieproces.

Samen met de portretten geeft het een mooi beeld van de diversiteit aan verenigingen anno nu. De tentoonstelling is tot en met zondag 5 mei te zien. Meer informatie: www.zuiderzeemuseum.nl.

Reageren via facebook