Zaalvoetballers Nieuweboer uitgeschakeld in strijd om de beker

WERVERSHOOF – In de 2e bekerronde werd Nieuweboer H1 gekoppeld aan topklasser Zwaag. Een team met veel bekenden en waartegen in de voorbereiding is geoefend. Maar ook een degelijke topklasser, 2 klassen hoger dan Nieuweboer dat uitkomt in de 1e klasse.

Bewust van de kwaliteiten van Zwaag begon Nieuweboer vanuit een compacte verdediging en probeerde met snelle tegenaanvallen kansen te creëren. Voor de wissel ging dit goed. Bij een van de eerste aanvallen kwam Sven Deen door en opende de score. Even later werd balverlies van Nieuweboer door Zwaag doeltreffend afgestraft. Halverwege de 1e helft een uitbraak van Lex Bakker en Tim Neuvel, welke door de laatste werd binnengetikt. Even later een tijdstraf bij Zwaag. In de overtal scoorde Tim Neuvel de 3etreffer en vlak voor de wissel na goed doorzetten bepaald Tim Neuvel met zijn 3e treffer de tussenstand op 1-4.

In de rust gesproken over de goede punten en bewust van de risico’s werd afgetrapt voor de 2e helft. Vanaf de aftrap werd Nieuweboer stevig onder druk gezet. Dit leidde tot een aantal verkeerde keuzes en individuele fouten en binnen 4 minuten was de tussenstand 5-4. In de resterende 20 minuten een open wedstrijd waarin Nieuweboer terugkwam tot 5-5 door Thijs Schouten en 6-6 door een onderschepping en goed afronden van Nick Kuin.

In de slotfase liep Zwaag uit naar 9-6, voordat Thomas Buis de eindstand op 9-7 bepaalde. De toeschouwers hebben een mooie wedstrijd gezien, waarin Nieuweboer duidelijk de kwaliteiten heeft laten zien. Komende vrijdag ontvangt Nieuweboer Blue Desk uit Alkmaar in de Dars om 20.50 en hoopt de goede lijn van de laatste weken voort te zetten.

Reageren via facebook