10.7 C
Medemblik
26 mei 2020 03:37
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – een vrij stevige koude wind uit het noordoosten

MEDEMBLIK – Na een koude nacht waarbij de temperatuur lokaal tot net boven het vriespunt is gedaald starten wij de dag met een koude noordoostelijke wind die matig tot vrij krachtig van sterkte is. Het is tevens ook de koudste dag van deze week met een middagtemperatuur van 7 graden maar voor het gevoel is het maar een graad of 4, goed aankleden dus. De zon zal wel geregeld even te zien zijn maar voor de rest overheerst toch wel de bewolking. In de nacht naar maandag daalt het kwik weer snel richting een graad  of 4.

Maandag is er veel bewolking en misschien valt er wel een spatje regen uit maar heel veel zal dit niet zijn. De middagtemperatuur is met een graad of 7 á 8 aan koude kant voor de tijd van het jaar en dit alles bij een matige oost/noordoostelijke wind die in de nacht naar dinsdag gaat draaien naar het zuidwesten koelt het ’s nachts maar amper af.

Dinsdag gaat het waaien, mogelijk even stormachtig omdat er een storing vanuit het zuidwesten over ons land gaat trekken en lokaal veel neerslag laat vallen, berekeningen laten waarden tot 25mm zien, al kunnen de hoeveelheden lokaal zeer sterk verschillen.  De middagtemperatuur loopt weer naar de dubbele cijfers met een graad of 10 in in de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 6 graden.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation.

Reageren via facebook