21.7 C
Medemblik
13 juli 2020 18:44
Medemblik Actueel.

Jordy van Workum op het hoogste treedje van het schavot na afloop van de marathon in Deventer (Foto aangeleverd)
Jordy van Workum op het hoogste treedje van het schavot na afloop van de marathon in Deventer (Foto aangeleverd)

Jordy van Workum klasse apart tijdens de Deventer marathon

MIDWOUD – Dat Jordy van Workum uit Midwoud in vorm is wisten we al, gisteravond in Deventer bewijst hij dat hij ook in de marathon sterk is. In zijn gloednieuwe outfit van zijn sponsor Okay Fashion & Jeans kwam hij juichend over de streep.

De harde wedstrijd over 100 ronden, trok al vroeg in een beslissende plooi. Een groep van 7 reed weg, Jordy zag dat het serieus was en probeerde er samen met Kees Heemskerk naar toe te rijden, Kees moest lossen bij Jordy. Op z’n tandvlees kwam hij er toch in zn eentje bij na 6 ronden in de achtervolging.

De kopgroep van nu 8 pakte een rondje, zonder de man in z’n vorige week in Amsterdam dik verdiende leiderspak Ruud Slagter uit Hoogkarspel.  Ruud reed sterk met een groep van 9 weg, en pakte het rondje terug. Met het rondebord op 11 kreeg het peloton de bel, en zij sprintten voor de overige plaatsen vanaf plek 18.

In een bloedstollende eindsprint wist Jordy van Workum de winst te pakken, Teun de Wit en Leander van der Geest maakten het podium compleet.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?