22.1 C
Medemblik
15 augustus 2020 15:05
Medemblik Actueel.

'Shoplifters' - van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-Eda - is de openingsfilm van de Hoornse Filmdagen. (Foto: aangeleverd)
'Shoplifters' - van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-Eda - is de openingsfilm van de Hoornse Filmdagen. (Foto: aangeleverd)

Tiende editie Hoornse Filmdagen in teken van ‘Cinema aan het Water’

HOORN – Cinema Oostereiland opent de tiende Hoornse Filmdagen op vrijdag 2 november om 20.15 uur met ‘Shoplifters’ van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-Eda. Shoplifters won dit jaar de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes.

De film gaat over een arm, hecht gezin dat net genoeg verdient door te stelen. Ze zijn gelukkig samen en nemen een klein meisje dat op straat zwerft in het gezin op. De familiebanden worden op de proef gesteld als een verborgen geheim bekend wordt. Het festival vervolgt op 3 en 4 november, met maar liefst twintig films, die in november, december en januari in première gaan. Hoorn beleeft tijdens het jubileumfestival een voorproefje. 

Het thema ‘Cinema aan het Water, weg met plastic soup in de oceanen’ – het sideprogramma van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen – krijgt een kick-off op donderdag 1 november. Het team van zeilers en onderzoekers van By The Ocean We Unite opent dit programmaonderdeel op ludieke wijze. De film ‘Wad, overleven op de grens van water en land’ is zaterdag 3 november te zien. Regisseur Ruben Smit is op het eiland aanwezig en gaat in gesprek met het publiek.

Het festivalpubliek wordt ook dit jaar bij elke film gevraagd een mening te geven. Dit kan door het geven van een cijfer tussen de 1 en de 5. Zondagavond 4 november wordt de publieksfavoriet bekend gemaakt. 

Het volledige programma is te vinden op www.cinemaoostereiland.nl. Het programmablad is gratis verkrijgbaar op het Oostereiland. Kaartverkoop via deze website, aan de kassa of telefonisch dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur: 0229-232296.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?