Menu – Bloemkoolsoep met citroen
Recipe Type: Voorgerecht
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
Ingredients
- 2 el olijfolie
 - 1 ui (gesnipperd)
 - 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
 - 500 g bloemkool (in roosjes)
 - 800 ml groentebouillon
 - 200 ml crème fraîche
 - 2 el citroensap
 - 1 tl citroenrasp
 - 1 handje pistachenoten (geroosterd, gehakt) of
 - 1 handje cashewnoot (geroosterd, gehakt)
 
Instructions
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
 - Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren.
 - Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
 - Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en rasp erdoor.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 - Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.
 
		Reageer
		
				