16.2 C
Medemblik
10 juli 2020 01:51
Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik – rustig herfstweer, vanavond kans op een bui

MEDEMBLIK – Zo langzamerhand wordt het tijd om de kledingkast anders te gaan inruimen, de zomerkleding mag voor nu worden opgeruimd en de winterkleding mag terug worden gelegd, met andere woorden, het gaat een stukje frisser worden.

Vandaag merken wij daar nog niet veel van, er is veel bewolking maar ook de zon zal toch wel wat speelruimte gaan krijgen, de zuidwestelijke wind is vrij matig van kracht en zorgt er voor dat de temperatuur nog oploopt naar een graad of 15 á 16. Vanavond trekt de bewolking dicht en kan er lokaal wat regen gaan vallen, en daalt de temperatuur vannacht naar een graad of 11.

Het bericht gaat door onder de afbeelding

Maandag is er minder ruimte voor de zon en draait de wind naar het noorden waardoor het niet veel warmer dan een graad of 13 gaat worden. In de ochtend kan er nog een enkel spatje regen vallen, de rest van de dag is het droog. ’s Nachts daalt het kwik naar 9 graden en trekt de bewolking nog verder dicht.

Dinsdag lijkt een vrij onstuimige dag te gaan worden, veel wind uit het noordwesten een middagtemperatuur van 14 graden maar het blijft wel droog. Woensdag en donderdag zijn ook vrij bewolkte dagen met maar weinig ruimte voor de zon en waait er een vrij krachtige soms krachtige wind uit het noordwesten.

Na donderdag gaat het regenen, de ene dag wat meer dan de andere dag maar gemiddeld gaat er toch dagelijks tussen de 3 en 6mm aan regen vallen. Veelste kort om de droogte die al maanden aanhoud te kunnen oplossen maar wat er valt is zeer welkom. De temperatuur gaat vanaf vrijdag flink naar beneden naar overdag rond de 9 á 10 graden en in de nachten rond de 5 graden.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?