Medemblik ziet nog geen teken van ondermijning

MEDEMBLIK – Burgemeesters die moeten onderduiken of zwaar worden bewaakt, de onderwereld die zich meer en meer door bedreigingen en zelfs aanslagen de wil aan de bovenwereld wil opleggen en zo het dagelijkse leven wil ondermijnen. Het klinkt allemaal als een spannende film maar het is keiharde realiteit.

Binnen de overheidswereld is er nu vooral aandacht voor het deel waarbij de onderwereld (criminaliteit) een grotere stempel drukt op beleid en bestuur. Het probleem is vaak dat het onbekend is wie onder druk wordt gezet en wie daarachter zit. Haarlem is zo’n schrijnend voorbeeld. De burgemeester wordt bedreigd, maar door wie is onbekend en dan is het dus ook niet te achterhalen met welk doel de bedreigingen worden geuit.

Ook de gemeente Medemblik is scherp op ondermijning maar ziet voor nu nog geen tekenen dat dit ook in onze gemeente speelt. In een reactie zegt woordvoerster Elly Klut dat bedreigingen aan het adres van burgemeester Frank Streng niet aan de orde zijn maar dat het er de komende tijd zeker aandacht aan gaat worden besteed hoe de gemeente met ondermijning en bedreigingen moet omgaan.

 

Reageren via facebook