20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 01:32
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: geregeld zonnige momenten

MEDEMBLIK – De weersomslag zullen wij vandaag al gaan merken al is het vanmiddag met 20 graden nog wel ruim boven normaal warm, maar het is vooral de wind, waaide die de laatste dagen uit het zuiden/zuidwesten, die gaat nu vanuit het noordwesten waaien en is de opmaat voor een flinke temperatuursdaling . Vanuit het noorden zal de aankomende dagen flink koudere lucht onze kant op komen en zo de warmte die vanuit het zuiden van Europa onze kant op kwam verdrijven.

Donderdag zal het niet veel warmer gaan worden dan een graad of 16, wat een vrij normale temperatuur is voor half oktober, de wind is vrij matig van kracht en waait dan uit het noorden/noordoosten. In de nacht naar vrijdag koelt het af naar een graad of 8, waar het de afgelopen dagen niet veel koeler dan een een graad of 16 werd.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Vrijdag is het met 14 graden nog wat koeler maar is de zon wel meer aanwezig, de wind blijft uit het noorden/noordoosten waaien en voert droge koude lucht met zich mee. ’s nachts daalt het kwik naar 7 graden.

Ook het weekend blijft mooi rustig herfstweer met overdag temperaturen rond de 14 á 15 graden en in de nachten rond de 7 graden. De wind gaat wel draaien van noord/noordoost naar west/zuidwest.  Na het weekend is de maandag ook nog een rustige herfstdag, daarna gaan er zich toch wel meer buien ontwikkelen en onze kant op komen, maar of ze ons ook bereiken is een tweede.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook