Medemblik Actueel.

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht Medemblik: flinke opklaringen maar ook stapelwolken

MEDEMBLIK – Een langgerekt hogedrukgebied strekt zich van de Britse Eilanden uit naar Tsjechië. In het hoogtepatroon zien we een (zwakke) blokkade die zich tot zaterdag 21 september handhaaft. Daarna beweegt de blokkade oostwaarts. 

Vandaag hebben wij te maken met flinke opklaringen maar de stapelwolken blijven wel regelmatig de zon even verhullen. De temperatuur loopt vanmiddag op naar een graad of 16 bij een zwakke tot matige wind uit het noorden. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 9 á 10 graden.

Vrijdag is het met 18 graden weer net iets warmer dan vandaag en ook de zon zal weer wat meer te zien zijn. De wind is gedraaid naar het zuiden/zuidoosten en voert warme lucht uit het zuiden van Europa aan, iets dat wij na vrijdag duidelijk gaan merken.

Het weekend verloopt zonnig op zaterdag en dan loopt de temperatuur op naar een graad of 21 lokaal is 22 graden mogelijk, de wind draait wat meer naar het oosten en blijft overwegend matig van kracht.

Voor de zondag is het allemaal wat minder, de temperatuur loopt nog wel op naar ruim boven de 20 graden maar vanuit het zuiden komt een storing met regen onze kant op, die zal in de loop van zondagmiddag ons bereiken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook