23.1 C
Medemblik
14 augustus 2020 06:21
Medemblik Actueel.

Medemblik laat gescheiden riolering Wognum onderzoeken

WOGNUM – De gemeente Medemblik laat onderzoeken naar de werking van het gescheiden rioolsysteem in de wijken Kreekland en Westergouw. Bij de bouw van deze twee woonwijken is een gescheiden rioolsysteem aangelegd, 1 voor afvalwater en 1 voor regenwater.

Het afvalwater gaat rechtstreeks naar de rioolwaterzuigeringsinstallaties en het regenwater gaat via het andere systeem direct naar het oppervlakte water.

Fouten bij de aanleg

Nu blijkt dat er bij de aanleg van het dubbele systeem fouten zijn gemaakt maar om alles goed te kunnen beoordelen moeten eerst beide wijken volledig in kaart worden gebracht. Er is nu een bedrag van 32.570 euro beschikbaar gesteld door het college om dit onderzoek te kunnen uitvoeren. Zodra dit onderzoek klaar is kan de worden bekeken wat er bij de aanleg fout is gegaan en waar de fouten zijn gemaakt, om daarna deze fouten op te lossen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?