Foto: Back to the Fifties and Sixties met The Explosion Rockets

The Explosion Rockets in Café de Post Midwoud

MIDWOUD – Na inmiddels vele uiterst succesvolle optredens van de back to the fifties and sixties band The Explosion Rockets  in de grote zaal van Café zaal de Post in Midwoud de afgelopen 12 jaar, waar steeds vele bezoekers aanwezig waren, kon een nieuw optreden natuurlijk niet uitblijven.  De organisatie van de Post aan de Tripkouw 28 in Midwoud heeft deze Brabantse Rock ‘n’ Rollband opnieuw gevraagd voor een optreden in hun grote zaal op zaterdagavond 13 oktober. “Hiermee weten we dat we een band in huis halen die fantastisch goed speelt en een geweldige sfeer weten neer te zetten. Het enthousiasme spat van het podium af.” Zegt Danny Molenaar eigenaar van de Post desgevraagd.

De band is zeer succesvol. Zo moeten zij eind november het podium delen bij het Pasar Festival Djempol in Rotterdam AHOY met o.a. Jimmy Belmartin en Garry Moore uit Hawaii met een Little Richard Tribute. Eerder dit jaar stond de band al op een festival op het eiland Wight in Engeland en op een groot Elvisfestival in Luxemburg.

Het is bijna altijd voor een volle zaal en super gezellig met “the most famous Rock And Roll Band in the country”, een titel waarmee The Explosion Rockets vaak worden omschreven in de media. Wie van authentieke muziek houdt uit de Top 100 van midden jaren ‘50 en begin jaren ‘60 én een spetterende show wil zien, kan zijn hartje ophalen bij deze rock and roll band. Al meer dan 33 jaar staat de band vrijwel iedere week op het podium om een klasse-show neer te zetten. Hun opzwepende performance wordt gebracht met een flinke dosis humor en vakmanschap en, het belangrijkste, vrijwel alle grote hits van o.a. legendes als Elvis Presley, Cliff Richard, Ricky Nelson, Buddy Holly en The Shadows komen er in voor.

Een optreden van the Explosion Rockets is een optreden vol herkenbaarheid en nostalgie. Zij brengen de bekende hits in dezelfde sound als de originele versies. Het vakmanschap wordt niet alleen in Engeland, Duitsland en de Benelux gewaardeerd en opgemerkt. Zo traden de Rockets op met de beroemde Elvis-gitarist James Burton en verder met Elvis’ achtergrondkoor ‘The Sweet Inspirations’. Ook namen zij een DVD op met Chris Montez  ( bekend van o.a. de hit ‘Let’s Dance’) en traden zij op met The Blue Diamonds. Zij werden zelfs gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van ‘de enige echte Killer’ Jerry Lee Lewis. Ook het állerlaatste optreden van ‘rock and roll vader’ Andy Tielman werd begeleid door deze klasse band. Een optreden van The Explosion Rockets is een belevenis voor iedereen die wil genieten van een wervelende show en fantastische muziek uit de ‘golden fifties and sixties‘.

Voor de dansliefhebbers is er een grote dansvloer aanwezig.De band heeft diversen CD’s en DVD’s gemaakt en heeft een grote fanclub. Meer info: www.explosionrockets.nl 

Zaal de Post aan Tripkouw 28 te Midwoud (N.H.) is open om 20.00 uur en de band begint om 21.00 uur.
Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats kom dan om 20.00 uur.
Kaarten en info: Tel. 06-36.12.25.20 of 06-38.82.09.28 (Danny Molenaar) of 0229-202.522 of stuur een mailtje naar: posthoreca@gmail.com

Reageren via facebook