Medemblik Actueel.

Algemeen

Boa’s vaker op de fiets in Medemblik

MEDEMBLIK – Gemeente Medemblik is een uitgestrekte gemeente en daardoor werkten de Bijzondere OpsporingsAmbtenaren (BOA’s) vooral vanuit de auto. Sinds kort is daar verandering in gekomen.

In de stad Medemblik oefenen zij hun taak op de fiets uit. Zo zijn ze makkelijker benaderbaar voor vragen of informatie die mensen willen delen. De eerste reacties zijn positief: “Mensen komen sneller naar ons toe om te vragen hoe het zit met de parkeerregels of hoe er opgetreden wordt tegen overlast. Het is prettig om uitleg te kunnen geven over waar we op controleren en wat onze prioriteiten zijn”, zegt Rene Giessen.

Door deze eerste positieve resultaten is er besloten dat bij evenementen in de kernen ook vaker gesurveilleerd zal worden op de fiets.

Reageren via facebook