Overmaticg alcohol- en drugsgebruik onder Westfriese jongeren

Jongeren onder de 18 moeten verplicht blazen bij de Rondom-feesttent

MEDEMBLIK – Na de kermis van Wervershoof is dit weekend de feesttent van Rondom aan de beurt om te worden gecontrolleerd op drankgebruik door jongeren onder de 18 jaar. Heb je gedronken dan loop je kans dat je de feesttent niet in komt, zeer tegen de wens van Hans van Woerkom, voorzitter van Rondom.

In het NHD zegt van Woerkom: ,,Een entreeverbod voor jongeren die gedronken hebben is prima, maar niet dit jaar al. Het moet niet overhaast worden ingevoerd. Jongeren moeten tijdig weten wat dat de consequentie is als ze alcohol op hebben. We willen dat het een mooi feest wordt. We willen geen gedoe.’’

Net zoals in de andere kernen in Westfriesland vloeit ook vanaf donderdag wanneer het weekendje Rondom losbarst het bier en andere dranken rijkelijk. Wethouder Joset Fit hierover: ,,Wij krijgen rapportages van de ambulanceritten door drankmisbruik en die liegen er niet om, zo ook bij de kermis zien wij een duidelijk piek en daar gaan wij de ogen niet voor sluiten“.

De wethouder wil nog niets zeggen of er wel of geen verbod komt voor jongeren onder de 18 die met alcohol achter de kiezen worden betrapt, ze wil eerst overleggen met Rondom voor ze een besluit neemt.

Reageren via facebook