10.1 C
Medemblik
29 mei 2020 03:21
Medemblik Actueel.

Onderdijk is gewoon Onderdijk en geen Wervershoof

ONDERDIJK – Het zit veel inwoners van Onderdijk toch wel dwars dat ze na de fusie met Medemblik nog steeds Wervershoof worden genoemd en niet Onderdijk. Sinds de fusie met Medemblik bestaat de gemeente Wervershoof niet meer en is Onderdijk een kern binnen de gemeente Medemblik.

Maar bij wat voor evenement ook in Onderdijk, steevast wordt het evenement gehouden in Wervershoof en niet in Onderdijk. Markten op het Nesbos, evenementen op de Vliet, het maakt niet uit Wervershoof wordt als plaats genoemd.

Ander voorbeeld is de Vlietlanden waar de inwoners als Wervershovers worden gezien, dat is dus fout, het zijn dus gewoon Onderdijkers.  Dat de postcode die van Wervershoof heeft mag de pret niet drukken, ‘het benne gewoon Onderdoikers’. 

Anneke van der Geest van PW2010 is eens opheldering gaan vragen bij het college hoe het nu zit en in een reactie schrijft burgemeester Frank Streng dat de gemeente Medemblik bij activiteiten in en om Onderdijk kern Onderdijk noemt en niet Wervershoof, de gemeente zal dit ook kenbaar gaan maken naar bijvoorbeeld het Recreatieschap Westfriesland als beheerder van het Nesbos.

Reageren via facebook