Den Ouden Doosch – brand verwoest woonhuis Wervershoof

WERVERSHOOF – In deze ‘Ouden Doosch’ gaan wij terug naar 1 januari 1949 waar op nieuwjaarsdag in Wervershoof brand uitbrak in een woonhuis waarbij ook een juwelierszaak en een boerderij tot de grond toe afbrandden.

Alsof de ramp nog niet groot genoeg was bleek ook de brandspuit van Wervershoof kapot te zijn en moest men wachten met blussen tot de brandweer uit Medemblik, Enkhuizen en uit Andijk arriveerden. Toen die eindelijk ter plaatse waren bleek er niet veel meer te blussen te zijn en hoefde men enkel nog maar na te blussen.

Persoonlijke ongelukken hebben zich toen niet voorgedaan.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.