11.6 C
Medemblik
26 september 2020 02:13
Medemblik Actueel.

Ontmoetingen rond de schatkist

ABBEKERK – Ook het komend seizoen staat de serie ‘Ontmoetingen rond de schatkist’ op het programma, bijeenkomsten in Abbekerk waarbij de innerlijke rijkdom leidraad is. Het thema op de eerste avond – 12 september – is ’donkere tijden in je leven’. Plaats van handeling is ’t Abbehuisje, Dorpstraat 40-42. Aanvang 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

Donkere tijden kunnen van alles zijn: ziekte, ontslag, verlies en gevoel van eenzaamheid. Aan de hand van het boekje ‘Oog in oog’ van Kick Bras komt het thema aan de orde. Bras is voormalig docent spiritualiteit aan de theologische universiteit van Kampen. Hij stelt dat een mens in donkere tijden vaak diepere levensvragen gaat stellen. Deelnemers aan de avond kunnen, geheel vrijblijvend, iets meebrengen dat voor henzelf bij het thema past. 

In ‘Ontmoetingen rond de schatkist’ staan luisteren en wederzijds respect centraal. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, 0229-582415 of annedebruin@simpc.nl. Meer informatie: www.pkn-middenwestfriesland.nl. De data van de andere avonden in de serie zijn: 10 oktober, 7 november, 9 januari, 6 februari en 6 maart.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?