Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Cultura Plus organiseert een schrijverscafé met Bert Wagendorp

ANDIJK – Met veel genoegen kunnen wij u uitnodigen voor ons eerste schrijverscafé waarin Bert Wagendorp te gast is. Bert Wagendorp is schrijver , journalist, columnist bij de Volkskrant en een groot liefhebber van wielrennen.

De Tour de France heeft hij een aantal jaren mogen verslaan en dit jaar schoof hij wederom aan bij De Avondetappe. Hij is mede grondlegger van De grote Doikboekel ( toertocht over de Westfriese Omringdijk).

Bert Wagendorp is geboren in Emmeloord, studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde in Groningen, werd sportverslaggever bij de Leeuwarder Courant en verhuisde in 1988 naar de Volkskrant. Van 1999 – 2000 was hij correspondent in Londen.

In 1995 verscheen zijn roman De Proloog, dit boek is ook in  het Duits vertaald. Het grote publiek kent hem waarschijnlijk van zijn roman Ventoux uit 2013.

Dit boek werd door het boekenpanel van het tv programma De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de maand mei. Binnen een half jaar gingen er 100.000 exemplaren over de toonbanken werden de rechten verkocht aan Duitsland Frankrijk, Denemarken en Noorwegen. Bovendien is dit boek verfilmd.

Bert Wagendorp is mede –oprichter en hoofdredacteur van het literaire wielertijdschrift De Muur, ook verschenen verhalen van zijn hand in het voetbaltijdschrift Hard gras en het literaire schaatstijdschrift Zwart IJs.

Kortom een duizendpoot met een schat aan verhalen die het aanhoren meer dan waard zijn. Kom zondagmiddag naar de Literaire Salon in Cultura, Kleingouw 112 in Andijk.

  • Tijd 15.00 – 17.00 uur.
  • De zaal is open vanaf 14.30 uur.
  • Kaarten kosten € 10,00  inclusief een kopje koffie of thee.
  • U kunt reserveren via CulturaPlus2.0@gmail.com onder vermelding van uw naam en  het aantal personen.

Reageren via facebook