15.4 C
Medemblik
9 juli 2020 02:36
Medemblik Actueel.

Het bedrijf van Haakman Flowerbulbs in Wervershoof ligt onder vuur vanwege jarenlange geluidsoverlast (Foto: GoogleMaps)

Haakman Flowerbulbs: ‘drie ton geïnvestesteerd in geluidsprobleem, meer doen we niet’

WERVERSHOOF – Bijna veertig jaar woont ze al aan de Beerewerf in Wervershoof maar de laatste tien jaar is dit niet meer met veel plezier omdat na de uitbreiding van Haakman Flowerbulbs aan de Molenweg in Wervershoof de klok rond een zoemende geluidstoon produceert afkomstig van de ventitoren op het dak.

Het bedrijf heeft, zoals wij al eerder schreven, al een dwangsom van de gemeente Medemblik opgelegd gekregen, deze is niet geïnd omdat Medemblik liever zag dat ze dit gingen investeren in maatregelen om het geluidsniveau omlaag te brengen.

Michel Dignum van Haakman Flowerbulbs zegt in het NHD van vrijdag dat de 300.000 euro die hij heeft geïnvesteerd om het probleem op te lossen wat hem betreft genoeg is, en als ze dit niet vinden dan “kopen ze ons maar uit.” Ook zegt Dignum dat zijn bedrijf schade lijdt door de vragen die GroenLinks fractievoorzitter Ria Manshanden heeft gesteld nu het bedrijf de geluidsnormen wil gaan optrekken om zo onder boetes uit te komen.

 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?