Kinderen uit de gemeente Opmeer timmeren er weer op los tijdens Kinderdorp Opmeer op het terrein van De Weijver in Hoogwoud. (Foto: aangeleverd)

Recreatieterrein De Weijver omgetoverd tot groot dorp

HOOGWOUD – Recreatieterrein De Weijver wordt van 21 tot en met 24 augustus weer omgetoverd tot een groot dorp van zelfgebouwde hutten, waar kinderen veel plezier beleven. De 28e editie van Kinderdorp Opmeer staat in het teken van het thema ‘online’. Meer dan 500 kinderen uit de gemeente Opmeer timmeren samen met ongeveer 150 vrijwilligers en 50 vrijwilligers (jongeren van 13 tot en met 16 jaar) mee. Drie dagen lang worden de mooiste hutten gebouwd om hier in de laatste nacht, mits het goed weer is, in te slapen.

“Het harde werken wordt afgewisseld met leuke spellen, de knutseltent en schminkhoek, een luchtkussen en het zwembad”, meldt Maartje Luiken van de Stichting Kinderdorp Opmeer. “Speciaal voor de oudste kleuters staat op het terrein het Jimpy Play Mini-Kinderdorp. Hier kunnen kinderen uit groep 2 de sfeer meemaken en kijken of ze het leuk vinden om het volgende jaar mee te doen. Deze kids spelen, in plaats van vier dagen, een dagdeel spelletjes, knutselen of spelen in de hutten. Zo kunnen zij voor de eerste keer van alles uitproberen.”

Vrijwilligers

Een groot deel van de vrijwilligers helpt bij de op- en afbouw van het terrein. Daarnaast zijn er velen die de kinderen helpen bij het bouwen van de hutten, het meedoen aan de activiteiten en ook een aantal die een oogje in het zeil houden, zodat het voor iedereen een gezellige week wordt. De EHBO zit dit jaar weer op de vaste plek om al het ziek en zeer te verzorgen en niet te vergeten de kinderen die weer meedoen aan de activiteiten te voorzien van een snoepje. Ook de handige Harry’s kan de organisatie niet missen. Zij helpen bij het bewerken van alle stukken hout, die nodig zijn om de hutten zo mooi en stevig mogelijk te maken. De enthousiaste kookploeg staat klaar om de vrijwilligers te voorzien van lunch, het dagelijkse soepje en avondeten. De radioploeg voorziet het evenement van muziek, interessante interviews op het terrein en de Kinderdorp Radio. Tot slot zijn er vrijwilligers die de kinderen schminken en helpen bij de knutseltent. Ook voor hen is het een onvergetelijke tijd.

Ouder-kijkuurtje

Op de dag van de slaapnacht -donderdag 23 augustus- worden van 18.30 tot 20.00 uur de poorten geopend voor alle ouders, tantes, ooms, grootouders, vrienden en andere belangstellenden. “Tijdens dit kijkuurtje kunnen zij alle prachtige bouwwerken bewonderen en bovendien genieten van de finale van de talentenjacht. De kinderen geven spetterende optredens en daarbij kunnen de bezoekers genieten van een kopje koffie op het terras en meedoen aan een aantal activiteiten binnen het thema ‘online’”, laat Maartje weten.

Lichtjestocht

De lichtjestocht vindt dezelfde avond plaats om 22.30 uur. De deelnemers vertrekken van recreatieterrein De Weijver en lopen de bekende route. Langs de Kaar gaat de stoet naar de Albrecht van Beijerenstraat om vervolgens naar de C. van Mieropstraat, Radboudstraat en L.H. van Catzstraat te lopen. De parade is daarna te zien langs de Burgemeester Heymansstraat, Dars, Boenluif en Overstek. De optocht eindigt bij het timmerdorp op De Weijver. Langs deze route hoort iedereen muziek en hebben de bewoners lantaarns, kaarsen of lichtsnoeren in hun tuinen geplaatst. Wie geen lichtjes heeft, maar toch graag wil deelnemen aan de betoverende sfeer van de tocht? In het oudercafé zijn ze voor een klein bedrag te koop tijdens het kijkuurtje. 

Kijk voor meer informatie op www.kinderdorpopmeer.nl.

Reageren via facebook