Medemblik Actueel.

Reddingsboot KNRM Bernardine vaart uit. (Foto: KNRM Medemblik)
Reddingsboot KNRM Bernardine vaart uit. (Foto: KNRM Medemblik)
KNRM

KNRM Andijk en Medemblik in actie na waarneming vuurpijl

MEDEMBLIK/ANDIJK – Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een waargenomen vuurpijl vanuit de haven van Medemblik. Omdat er vlak voor de waargenomen vuurpijl twee sloepen naar buiten zijn gevaren wordt er alarm geslagen.

’s Avonds omstreeks rond kwart over 11 maakt het Kustwacht Centrum in Den Helder alarm voor de vrijwilligers van KNRM Medemblik.  Vanuit de haven van Medemblik is een telefonische melding gekomen van een waargenomen vuurpijl boven het IJsselmeer. Aangezien er ook gemeld wordt dat deze persoon en een opstapper van KNRM Medemblik een aantal minuten voor de meldingen twee sloepen naar buiten hebben zien varen wordt er met spoed gezocht langs de kust.

Reddingboot Bernardine vaart direct langs de kust vanuit Medemblik naar Andijk. Reddingboot ’t Span ondervraagt een aantal voor anker liggende jachten, maar zij hebben niks waargenomen. Ook de Bernardine neemt niets waar langs de kust.

Het weer op het moment van de melding was erg rustig en het water leek wel een spiegel. Dit maakte het zoeken voor de reddingboten een stuk makkelijker en er wordt op grote afstand naast elkaar opgelijnd gezocht vanuit Andijk richting het noorden. 

Met de radar van beide reddingboten wordt er tijdens de zoekactie niets waargenomen. Hierop worden de havens van Medemblik en Andijk nog eenmaal doorzocht waarna de zoekactie gestaakt wordt door het Kustwacht Centrum.

Beide reddingboten liggen rond half twee in de nacht weer klaar voor de volgende inzet.

Reageren via facebook